Blog

Waarom een arbomanagementsysteem?

De Arbowet verplicht het om op een gestructureerde manier aandacht te besteden aan arbeidsomstandigheden. Binnen een bedrijf moet er een beleid worden gevoerd dat gericht is op de gezondheid, welzijn en veiligheid van jouw medewerkers. Dit betekent dat er regelmatig getoetst moet worden of jouw bedrijf voldoet aan de Arbowet. Een arbomanagementsysteem zoals BMD AMS helpt hierbij.

Dit proces kan makkelijker!

Een arbomanagementsysteem toetst voortdurend op een geordende manier de processen, zodat je meteen inzicht hebt in waar verbeteringen nodig zijn. BMD AMS is gebaseerd op een procesgerichte benadering zoals de PDCA-cyclus. Dit is een geordende methode om binnen processen voortdurend verbeteringen aan te brengen.

Waarom AMS?

  1. Het zorgt voor structuur en helderheid binnen de organisatie.
  2. Het voorkomt dat alleen de preventiemedewerker zich bezighoudt met arbozorg en betrekt juist de hele organisatie bij gezond en veilig werken.
  3. AMS is ingericht op basis van de bedrijfsspecifieke situatie en is dus altijd maatwerk.
  4. Met de juiste inrichting kan AMS bijdragen aan kwaliteitsmanagement (bijv. ISO 9001)
  5. AMS gaat verder dan alleen veiligheid en gezondheid: alle thema’s waar acties uit voortkomen zijn in één systeem te borgen.

Wat komt er kijken bij een arbomanagementsysteem?

Het opzetten van een arbomanagementsysteem vergt deskundigheid en tijd. Daarnaast vraagt het om draagvlak binnen de organisatie. Wanneer je hulp hebt bij de implementatie van een arbomanagementsysteem wordt dit proces vergemakkelijkt. De implementatie kost tijd, maar wanneer het arbomanagementsysteem is geïmplementeerd bespaar je tijd bij jouw huidige werkzaamheden.

AMS is niet alleen Arbo

AMS is niet alleen een digitale tool voor Arbo en veiligheid, maar een allround managementsysteem. Met AMS genereer je bijvoorbeeld ook verschillende managementinformatie analyses. Bekijk de mogelijkheden van BMD AMS.

Weten wat een arbomanagementsysteem voor jouw organisatie kan betekenen?

Laat je vrijblijvend meenemen in de mogelijkheden van AMS door onze adviseur! Neem contact op om een demo in te plannen.

Ook interessant

Waarom je vaker je mobiel zou moeten gebruiken op werk – AMS app

In dit blog lees je waarom je mobiel met behulp van de AMS app wél bijdraagt aan aan productiviteit en veiligheid op de werkvloer.

Lees verder
Syngenta | Eén centraal systeem aan de kern van de HSE-operatie

Van individuele actielijsten naar één systeem en meer inzicht. Lees over de ervaring van Syngenta.

Lees verder
Maak jouw plan van aanpak digitaal

Hoe goed heb jij inzicht in openstaande, lopende en afgeronde acties? Het kan makkelijker met een digitaal plan van aanpak!

Lees verder